tr Turkish
tr Turkish

İmplant Sık Sorulan Sorular – Bölüm 2

Blog: İmplant Sık Sorulan Sorular – Bölüm 2

İMPLANT OPERASYONU ACILI BİR OPERASYON MUDUR?

İmplant uygulaması öncesinde, hastaya anestezi yapılır. Eğer bu anestezi uygun koşullarda yapıldıysa, operasyon sırasında herhangi bir acı hissi mümkün değildir. Lokal anestezi yapılmasının yanında diş çekimi gibi basit bir uygulamadır. Hasta, anestezi etkisini kaybettiğinde, diş çekimi akabinde hissedilen acıya yakın bir ağrı hissedebilir. Çoğu durumda gerek duyulmamasına karşın yine de kişi, basit bir ağrı kesiciyle rahatlayabilir. İmplant uygulaması, hastanın kendi dişleri gibi hissedebileceği, yabancılık duymayacağı bir uygulamadır. Eğer tersi bir durum söz konusuysa hiç vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekmektedir.

İMPLANT PAHALI BİR TEDAVİ YÖNTEMİ MİDİR?

Teknolojideki hızlı gelişmeler ve bu gelişen teknolojiyle birlikte implant üretiminin de ilerlemesi, bu uygulamanın maliyetini yüksek kılmaktadır. Bunun yanı sıra üretilen yüksek kalitedeki malzemelerin ithal ediliyor olması da implant tedavisinin fiyatını yükseltmektedir. Türkiye’deki ekonomik gidişata göre yükselen ya da alçalan kurlar, implant maliyetinde farklılıklara sebep olmaktadır. Ancak ağız ve diş sağlığı konusunda kesin ve güvenilir bir yatırım yapmak isteyen hastalar, kendi doğal dişleri gibi kullanabilecekleri implantı tercih etmektedirler. Bu konuya ilişkin yapılan bir takım anketlerde, implant yaptıran kişilerin durumlarından fazlasıyla memnun olduğu, gerektirdiği takdirde tekrar aynı uygulamayı yaptırabilecekleri sonucu çıkmıştır.

İMPLANT TEDAVİSİNİN SÜRESİ NE KADARDIR?

İmplant tedavisinin süresi hastanın kemik yapısına ve genel sağlık durumuna bağlıdır. Ayrıca yapılacak implant adedi de bu süreyi etkilemektedir. Hastada herhangi bir sorun yoksa implant uygulaması 15 dakika içinde gerçekleşir. Genelde uygulamayı takip eden ikinci ayda dişler yerleştirilir ve böylece tedavi tamamlanmış olur.

İMPLANTIN HER TÜRLÜ DİŞ KAYBINDA KULLANILMASI MÜMKÜN MÜDÜR?

İmplantın uygulanması için önemli olan nokta, çene kemiği yapısının yeterli olmasıdır. Eğer kemik yeterli güçte ise bir veya birçok diş için implant tedavisi uygulanabilmektedir. Bunun dışında implant yapılacak hastada tedaviyi engelleyecek bir problem yoksa, her türlü diş eksikliğinde implant uygulaması yapılabilir.