tr Turkish
tr Turkish

İmplant Sık Sorulan Sorular – Bölüm 1

Blog: İmplant Sık Sorulan Sorular – Bölüm 1

İMPLANT NEDİR VE ÇEŞİTLERİ VAR MIDIR?

Diş implantı eksik dişlerin yerine uygulanarak, fonksiyon ve estetiğin tekrar kazanılmasını sağlayan, çene kemiğine yerleştirilen, doku ile uyumlu olan titanyum esaslı yapılardır. Çeşitleri olmasına rağmen en çok kullanılan tipi vida şeklinde olandır. Marka ve ürün çeşitliliği mevcuttur.

İMPLANT TEDAVİSİ GÜVENİLİR VE UZUN ÖMÜRLÜ BİR TEDAVİ MİDİR?

Günümüzde 35 yılı aşkın süredir klinik takipleri yapılan implant markaları mevcuttur. Tedavinin güvenilir ve uzun ömürlü olması; sterilizasyon ve dezenfeksiyon kurallarına uyulması, bu konuda deneyimli hekimler tarafından, kaliteli implant markalarının kullanılmasına bağlıdır. Uygun şartlarda uygulanan impantların (hasta tarafından ağız hijyeninin optimum seviyede tutulması şartıyla) başarı yüzdesi %99′ lara uzanmıştır.

DİŞ İMPLANTI UYGULAMASI İÇİN HERHANGİ BİR ENGEL SÖZ KONUSU MUDUR?

İmplant tedavisinde en önemli faktör yaş değil, genel sağlık durumudur. Kontrol altında olmayan diyabet ve ileri düzeyde kanama- pıhtılaşma sorunu yaşayan hastalarda implant tedavisini uygulamak çok kolay olmayacaktır. Ancak yaşlılıkla birlikte öne çıkan kemik kaybı ve incelmiş kemik dokusu, günümüzde kulllanılan kemik greftleri (kemik tozu) uygulamaları ile impalnt tedavisine bir engel teşkil etmemektedir. Kemik gelişimini tamamlamamış küçük yaştaki bireylere de implant uygulanması cok doğru bir karar değildir.


DİŞ İMPLANTI UYGULANDIKTAN HEMEN SONRA PROTEZ YAPILABİLİR Mİ?

İmplant yapılan bölgenin kemik durumuna göre bekleme süresi hekim tarafından belirlenir. Bu süre 1 ile 3 ay arasında değişebilir. Ancak bu sürede estetik ve fonksiyonun sağlanması açısından geçici protezler yapılabilir.

EKSİK OLAN HER BİR DİŞ İÇİN AYRI İMPLANT TEDAVİSİ Mİ UYGULANMAKTADIR?

Her diş eksikliği için ayrı implant uygulamasına gerek yoktur. Uygulamanın yapılacağı bölgeye göre yapılacak iki implant, iki veya dört dişin görevini yerine getirebilmektedir.