tr Turkish
tr Turkish

Diş Beyazlatma Sık Sorulan Sorular – Bölüm 1

Blog: Diş Beyazlatma Sık Sorulan Sorular – Bölüm 1

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILMAKTADIR?

En sık tercih edilen ve etkinliği daha fazla olan yöntem klinikte hekim tarafından yapılan ofis tip beyazlatma sistemidir. Bu teknikte hekim dişlerinize beyazlatma jelini sürer ve belirli bir süre U.V ışık veren bir cihazla jelin aktive olarak beyazlatma işlemini gerçekleştirmesini sağlar. Klinikte en fazla 1 saat içinde bembeyaz dişlere kavuşmak bu metodla mümkündür. Işıkla beyazlatma işlemi hızlı ve etkili bir yönetemdir.

Ayrıca yine hekim tarafından alınan ölçüyü takiben hazırlanan kalıbın içine hastanın evde jeli yerleştirerek beyazlatma yaptığı ev tipi sistem de sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak bu yöntemde sonuç elde edilmesi 7-10 gün gibi bir süre uygulama yapılması ile sağlanmaktadır. Elde edilen sonuç hastanın uygulama yeteneğine bağlı olarak değişebilir.

NEDEN HEKİM KONTROLÜNDE BEYAZLATMA TEDAVİSİ GEREKLİDİR?

Piyasada beyazlatma işlemine yönelik satılan tüm ürünler güvenilirliği ve kalitesi kanıtlanmış ürünler değildir. Asitler ve aşındırıcı maddeler gibi zararlı içerikleri olabilir. Dişlerde kalıcı hasarlar bırakabilirler. Ev tipi uygulamalarda bile sadece dişhekiminizden temin edebileceğiniz beyazlatma jellerini kullanmanızı tavsiye ederiz.

BEYAZLATMA İŞLEMİ NE KADAR SÜRER VE ETKİNLİĞİNİ NE KADAR SÜRE İLE DEVAM ETTİRİR?

Beyazlatma işleminin klinik uygulaması en fazla 1 saat sürmektedir. 1 saatin sonunda istenilen ton elde edilince tedavi sonlandırılır. Özellikle ilk bir hafta renklendirici her türlü içecek ve hatta yiyecekten uzak durulur. Hastanın diş renklenmesine sebep olan alışkanlıkları azaltıldığı durumda 2-3 yıl gibi uzun sürelerde dişler, sahip olduğu beyaz rengi koruyabilir.

PROTEZ VE KAPLAMA DİŞLER DE BEYAZLATILABİLİR Mİ?

İşlem dişin minesine etki ederek gerçekleştirilmektedir. Dişe sürülen jel özel bir cihazla aktive olmakta ve dişin minesine etki ederek dişin beyazlaması sağlanmaktadır. Kaplama dişlerde bu etkinin olması münkün değildir.
Dişlerinizi beyazlattığınızda ton farkı olmaması için kaplama ve porselen dişlerin değiştirilmesi gerekebilir.