tr Turkish
tr Turkish

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş beyazlatma ‘Bleaching’, yüzeysel temizlik işlemleriyle giderilemeyen, dişlerin yapısından kaynaklanan ve kötü görünüme yol açan renklenmelerin çeşitli yöntemler kullanılarak giderilmesi işlemidir. Diş beyazlatma günümüzde evde ve ofiste olmak üzere iki farklı şekilde uygulanmaktadır.

Ofis tipi uygulamada hastaya klinik şartlarda hekim tarafından yaklaşık yarım saatlik bir seans içinde özel bir beyazlatma cihazı yardımıyla beyazlatma jelleri uygulanır. Ofis tipi uygulama lazerle diş beyazlatma olarak da adlandırılır. Ev tipi beyazlatmada hastadan alınan ölçüye göre plaklar hazırlanır ve hasta beyazlatma jelini evde kendisi uygular. Beyazlatmada kalıcı sonuç elde etmek için ofis tipi beyazlatma ile beraber ev tipini de uygulamak tavsiye edilmektedir. Bu şekilde yapılan uygulamanın kalıcılığı sadece klinikte yapılan uygulamaya göre daha uzun süreli olmaktadır.

Kliniğimizde ofis tipi diş beyazlatma işlemi özel bir cihaz aracılığı ile gerçekleştirilmekte ve hastanın daha kalıcı bir sonuç elde etmesi amaçlandığında tedavi ev tipi diş beyazlatma ile de desteklenmektedir.

DİŞ BEYAZLATMA HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

Diş beyazlatma işleminin dişlere zararı var mıdır?

Yapılan araştırmalarda diş beyazlatma işleminin dişlere zarar verdiğine dair bir bulguya rastlanmamıştır. Hekim kontrolünde doğru dozda ve doğru yöntemle yapılan beyazlatma işleminin dişe herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Diş beyazlatma işlemi ne kadar sürede tamamlanmaktadır?

Bu durum kişiden kişiye değişmekle birlikte, genellikle dişler iki ayrı seansta yapılan lazerle diş beyazlatma işlemiyle ideal tonuna kavuşmaktadır. Yukarıda da bilgi verildiği üzere, kalıcılığı ve koruyuculuğu arttırmak için özel plakla evde uygulamaya devam etmek faydalı olacaktır. Tüm bu kararların bir hekim tarafından alınması en doğru sonucu almak için çok önemlidir.

Diş beyazlatma işlemi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Bu işlem dişlerin tonunun açılması için en doğru yöntem olsa da, dişler tekrar aynı dış etkenlere maruz kaldıkça tekrar renklenmeye başlayabilirler. Renk değişimini en düşük seviyeye indirmek için çay, kola, kahve gibi içeceklerin kullanımı azaltılmalı veya bu ürünlerin tüketimi sonrası dişler fırçalanmalıdır. Sigara ve renkli alkollü içecekler de dişteki renk değişimine sebep olabilirler, bu yüzden bunların da tüketimine dikkat etmek gerekecektir.
Buna ek olarak, diş beyazlatma işlemi bazı kişilerde dişlerde hassasiyete sebep olabilmektedir. Bu normal bir durumdur ve ağrı kesici kullanmak gerekebilir. Bu sorundan korunmak için işlemden sonraki ilk 3 gün sıcak ve soğuk tüketimine dikkat etmek faydalı olacaktır.

Ev tipi diş beyazlatma işlemi nasıl yapılır?

Alınan ölçüyle kişinin ağzına özel plak hazırlanır. Hazırlanan plağın içine sürülen jel ile işlemin yapılması sağlanır. Bu şekildeki beyazlatma işleminin uygulama süresi 10-15 gün aralığındadır.

Diş beyazlatma fiyatları nasıl belirlenmektedir?

Diş beyazlatma işleminin fiyatını etkileyen en önemli faktör kullanılan cihaz ve beyazlatma jelidir. Kliniğimizde yapılan beyazlatma işlemi cihazın kalitesi ve kullanılan jelin özellikleri dikkate alındığında uygun bir fiyatla yapılmaktadır. Fiyatlar için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.

Diş beyazlatma işlemi ile ilgili diğer soruların yanıtlarına web sitemizin Sık Sorulan Sorular – Diş Beyazlatma başlığı altından ulaşabilirsiniz.